Επικοινωνήστε μαζί μας

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Αέτωμα; να μιλήσετε μαζί μας ή να μας στείλετε ένα e-mail πατήστε εδώ

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ONLINE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για το "Αέτωμα"

Διαμονή

Τι Προσφέρουμε στο Αέτωμα

Τιμές

Σχετικά με το Ναύπλιο

Η Αργολίδα

Η Πελοπόννησος

Δραστηριότητες

Επικοινωνήστε με το Αέτωμα

 

Δείτε Διαθεσιμότητα

Γράψτε τα σχόλια σας

για το Ξενοδοχείο Αέτωμα στο TripAdvisor

Κιονόκρανο

Μαίανδρος

Φουρούσι

Ανθέμιο

Ακροκέραμο

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΕΤΩΜΑ

2, Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνας. Ναύπλιο 21100

ΤΗΛ: 27520-27373

ΦΑΞ: 27520 -27009

EMAIL: info@nafplionhotel.gr

M.H.T.E.: 1245K050A0004601

 

Η ιστορία του Ναυπλίου, ή Ναυπλία, ή Ανάπλι, χρονολογείται από τη Μυκηναϊκή εποχή. Τα ευρήματα στην περιοχή γύρω από το Ναύπλιο, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ήταν ήδη κατοικημένο από τη Μυκηναϊκή εποχή αν και, η "χρυσή εποχή" για την περιοχή, ξεκινάει από πολύ πιο πριν, από την Γεωμετρική και την Αρχαϊκή περίοδο, όταν το Ναύπλιο ήταν ιδρυτικό στέλεχος της "ομοσπονδίας κράτους και θρησκείας" της Καλαβρίας.

Προς το τέλος του 17ου αιώνα, το Ναύπλιο καταστράφηκε από τον Άργο ενώ, όσοι επέζησαν βρήκαν καταφύγιο στη Μεθώνη.

Αργότερα ο Άργος χρησιμοποίησε το Ναύπλιο σαν λιμάνι.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο, το Ναύπλιο γίνεται το κέντρο της τότε πολιτείας. Ο Λέων Σγουρός διορίστηκε άρχοντας του Ναυπλίου από τον τότε Βυζαντινό αυτοκράτορα, Μιχαήλ Κομνηνό. Ο Λέων Σγουρός έδωσε πολλές μάχες ενάντια στους Φράγκους αρχηγούς Βονιφάτιο Μομφερατικό και Γοδεφρίνο Βιλεαρδου?νο. Τελικά δολοφονήθηκε και τον διαδέχθηκε η σύζυγός του η οποία όμως με τη σειρά της,παρέδωσε τα δικαιώματά της στον άρχοντα της Ηπείρου, Μιχαήλ Άγγελο Κομνηνό.

Τότε το Ναύπλιο χτυπήθηκε από τους Φράγκους, τους Βενετούς και τους Οθωμανούς που προσπάθησαν να κατακτήσουν την πόλη.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των επιθέσεων ήταν η οχύρωση του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γύρω στην πρώτη δεκαετία του 15ου αιώνα. Χάρη σ’ αυτά τα οχυρωματικά έργα, ο Μωχάμετ ο 2ος, εγκατέλειψε τις προσπάθειες κατάκτησης της πόλης του Ναυπλίου, στην αρχή του Βενετικού-Οθωμανικού πολέμου. Το 1537 το Ναύπλιο δοκιμάστηκε από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πολιορκία που κράτησε τριάμισι χρόνια. Η πολιορκία έληξε όταν, μετά από την παρέμβαση της Γαλλίας, υπογράφηκε συμφωνία παύσης της κυριαρχίας Βενετών- Οθωμανών. Το 1540 οι Βενετοί παραδίδουν το Ναύπλιο στους Οθωμανούς. Τότε πολλοί Ναυπλιώτες ακολούθησαν τους Βενετούς που επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Οι Τούρκοι κατά την περίοδο κατοχής, έδωσαν ειδικά προνόμια στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, δίνοντας στο Ναύπλιο ρόλο ηγετικό. Σ' αυτήν την περίοδο πολλοί Ναυπλιώτες επέστρεψαν στο Ναύπλιο. Ανάμεσά τους, πολλοί καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς οι οποίοι είχαν σπουδάσει στη Ρώμη και τη Βενετία. Το αποτέλεσμα ήταν η μορφωτική και οικονομική ευημερία του τόπου.

Το κάστρο του Παλαμηδίου, στην κορυφή του βράχου του Ναυπλίου, όπως και το Μπούρτζι, χτισμένο στο μικρό νησί, έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν για λεηλασίες και κατακτητές που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πλούτη αυτής της μικρής πόλης του Αργοσαρωνικού κόλπου.

Τα πολλά και μεγαλόπρεπα κτήρια που κοσμούν την πόλη του Ναυπλίου, μας λένε ακόμα περισσότερα για την ιστορία του.

Το κτήριο του Κοινοβουλίου στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, τα διάφορα σημεία της πόλης που μας υπενθυμίζουν την άφιξη του Ι. Καποδίστρια, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, εκεί που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας και πολλά πολλά άλλα.....

 
 
Ξενοδοχείο Ναύπλιο Πανσιόν Ναύπλιο Ξενώνας Ναύπλιο Αέτωμα Ναύπλιο Ναύπλιο Αργολίδας Κατάλυμα Ναύπλιο Διαμονή Ναύπλιο Δωμάτια Ναύπλιο

This website is designed, hosted and maintained by e-magine solutions, Nafplio. The design is © copyright 2009. The content and photographs are the property of Aetoma Traditional Hotel, Nafplio and are © copyright. All rights reserved